Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ b92.net/Tanjug ]

16. 01. 2019. 17:00 >> 16:31
4

UŠAKOV PORUČIO

Putin će saopštiti stav o Kosovu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin iznijeće tokom sjutrašnjih razgovora u Beogradu stav Moskve o Kosovu.

"Taj stav je jasan, konzistentan i zasnovan na međunarodnim i pravnim okvirima, uključujući i one koji se nalaze u Rezoluciji SB UN 1244", rekao je uoči Putinove posjete njegov pomoćnik Jurij Ušakov.

Kako je rekao, Rusija će podržati zadovoljavajuće obostrano prihvatljivo rješenje do kojeg dođu Beograd i Priština, ali Rusija vjeruje da bilo kakvo rješenje mora biti u skladu sa međunarodnim pravom i potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

"Ono (rješenje) treba zaista da bude sprovedeno", rekao je Ušakov, prenio je Tas.

On je na konferenciji za novinare u Moskvi ukazao da se situacija na Kosovu, ionako teška, dodatno iskomplikovala u posljednje vrijeme zbog uvođenja taksi i odluke o transformaciji kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku.

Ušakov je to nazvao provokativnom potezima kosovskih Albanaca.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније