Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 02. 2013. 08:12   >>  08:09

NEVJEROVATNO

Prodaju ostrvo u NP “Plitvička jezera”

Na internet stranici, specijalizovanoj za prodaju privatnih ostrva, prodaje se ostrvo u Nacionalnom parku "Plitvička jezera".

Radi se o ostrvu koji se nalazi u jezeru Kozjak, a koji je u privatnom vlasništvu. Vlasnici za njega traže 350.000 eura, a pokušavaju ga prodati već godinama.

U oglasu se izričito navodi kako se ostrvo nalazi u Plitvičkim jezerima, "jednom od najpoznatijih svjetskih nacionalnih parkova". Ujedno se
navodi kako se radi o jedinom ostrvu koji se nalazi u sklopu nacionalnog parka.

Vlasnici na prodaju nude i obližnje kopneno zemljište u blizini ostrva.

Međutim, kupca im je vjerojatno teško pronaći jer se na toj zemlji, kako se navodi i u oglasu, ništa ne smije graditi: "Prema hrvatskom zakonu, nije dozvoljeno podizanje građevina unutar nacionalnog parka. Direktor Plitvičkih jezera ponudio nam je i zamjenu parcela, tako da možete slobodno izabrati i neko drugo zemljište koje bi radije kupili. Možda na margini nacionalnog parka gdje bi možda mogli dobiti dozvolu za izgradnju vikendice".

Više od 13.000 kvadratnih metara ostrva na najvećem plitvičkom jezeru lako bi mogao naći kupca koji bi, vjerovali ili ne, svaki put morao da plati ulaznicu da bi obišao svoje ostrvo.

Da je ostrvo u jezeru Kozjak uknjižen kao privatno vlasništvo za Novi list je potvrdila i Lidija Bertović, upravnica „Plitvičkih jezera“.

"U ovom trenutku provjeravamo još dva ključna podatka, koja su nam potrebna za donošenje odluke o daljim koracima koje ćemo preduzeti", poručuje Bertović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније