Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 01. 2019. 18:11   >>  17:42 4

OGLASIO SE DAVIDOV OTAC

Dragičević: Oprosta nema, ja sam spreman

Davor Dragičević, otac ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, izjavio je da ga ne interesuju montirani procesi institucija Republike Srpske protiv njega i da neće prestati da se bori sve dok ubice njegovog sina ne budu kažnjene.

 

"Njihovi montirani procesi me ne zanimaju, jedino što mogu to je da me ubiju kao Davida, ali neću im dati tu priliku ni šansu", objavljena je izjava Davora Dragičevića na Fejsbuk stranici grupe "Pravda za Davida".

Davor Dragičević je naveo i da neće dozvoliti da "ubice, institucije i režim" zatru njegovo sjeme i prezime.

"Ubice su uzele zakon, Ustav, institucije, MUP, tužilaštvo u svoje krvave ruke, krv je sveža i još teče, ubice", napisao je Dragičević.

On je istakao da njegovog sina nema i da će on ispuniti svoje obećanje dato na Davidovom grobu 7. aprila, kada je sahranjen.

"Istinu znam, treba mi pravda za Davida", naveo je Davor Dragičević.

On je dodao da će "svakako jednog dana leći kraj njega, da ga greje i čuva".

"Ubice više nemaju gdje ni kuda, neće priznati zločin, a ni ja ni grupa 'Pravda za Davida' nećemo odstupiti od naše borbe do kraja", naglasio je Davor Dragičević.

Na kraju izjave je napisao - "Uskoro sa vama", "Idemo do kraja", "Ubice, oprosta i zaborava nema, ja sam spreman".

Policijska uprava Banjaluka saopštila je ranije danas da je podnijela Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića prema kojoj se tereti za "pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske".

Osim protiv Davora Dragičevića, krivična prijava je podnijeta i protiv poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Draška Stanivukovića, kao i člana grupe "Pravda za Davida" Željka Dabića.

Davor Dragičević je posljednji put viđen 30. decembra prošle godine, poslije velikog skupa "Pravda za Davida" i protestne šetnje ulicama Banjaluke, kada mu se gubi svaki trag.

Stanivuković i Dabić su bili uhapšeni, a potom su pušteni na slobodu.

Više puta su saslušavani zbog navodne namjere da 30. decembra izvrše državni udar.

Specijalna policija RS je 30. decembra poslije protestne šetnje silom rastjerala građane Banjaluke sa Trga Krajine, a dvadesetak aktivista grupe "Pravda za Davida" bilo je uhapšeno i saslušano zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i navodne namjere da se izvrši državni udar u RS.

MUP RS je zabranio sva javna okupljanja grupe "Pravda za Davida", koja je održavala skupove na Trgu Krajine svaki dan od 26. marta do 30. decembra.

Članovi grupe "Pravda za Davida", kao i gradjani Banjaluke koji traže istinu o smrti Davida Dragičevića, nastavili su svako veče da se okupljaju u porti crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci i da pale svijeće za ubijenog mladića.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nadjeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

 

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније