Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

15. 01. 2019. 14:26 >> 13:58
2

PODRŠKA ALBANIJE

Rama za sporazum jer će tada ujediniti Kosovo i Albaniju

Albanija ohrabruje postizanje sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa Kosovom, izjavio albanski premijer Edi Rama.

Rama je u emisiji "Slobodna zona" prištinske TV, govorio o konačnom sporazumu i rekao da Tirana ohrabruje njegovo postizanje, što podržavaju SAD i Evropska unija, a koji će omogućiti ujedinjenje Albanije i Kosova.

"Moj stav je da je konačni sporazum između Srbije i Kosova, koji će rezultirati priznavanjem Kosova i konačnog odvajanja od istorije sa Srbijom, priznat i garantovan od Sjedinjenih Država i Evropske unije, sporazum koji želimo", rekao je Rama.

Mi, kazao je Rama, nijesmo tu da bismo dijelili lekcije ni SAD-u, niti Njemačkoj. Mi nijesmo tu da, kako je rekao, "dižemo nos" i govorimo Kosovu šta treba da radi.

"Mi smo tu da bismo podržali sporazum i ja sam tu da bih snažno podržao sporazum koji podržavaju oni koji su udahnuli Kosovu slobodu i demokratiju. Kosovo nije oslobodio (predsjednk Albanije) Iljir Meta, već oni koji danas imaju prava i zadatke, SAD i EU, da podstaknu dvije strane na konačni sporazum i da se na osnovu njega ujedini Albanija sa Kosovom", rekao je albanski premijer.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније