Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 01. 2019. 17:16 >> 16:48
10

MOGUĆE NOVE MJERE

Priština: Spremne sankcije i za vozila

Zamjenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Izmi Zeka rekao je da osim takse od 100 odsto na uvoz proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine, Kosovo treba da uvede sankcije, odnosno mjere i protiv vozila iz Srbije.

Iz Prištine je posljednjih nedjelja bilo glasova koji su pozivali ili se obavezivali na ukidanje taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije, koja je paralisala proces dijaloga između Beograda i Prištine.

"Kategorički smatram, da, u ovom trenutku, treba uvesti mjere i za vozila. Već smo pripremili svu potrebnu dokumentaciju za zabranu saobraćaja vozila iz Srbije. Ovo je recipročna mjera na ponašanje Srbije prema kosovskim građanima," rekao je za Economia Online drugi čovjek kosovskog MUP-a, iz partije kosovskog predsjednika Hašima Tačija, pišu kosovski mediji.

On je rekao da želi da pokaže Srbiji, "ne samo po ovom pitanju, već u svim segmentima života, da je Kosovo država koja sama odlučuje o svojim potezima".

"Mada ja nijesam od onih koji kažu 'nikada', jer u politici se stvari stalno mijenjaju. I pored toga što se naši interesi mijenjaju, oni ostaju u liniji sa američkom državom i naravno, ja zagovaram američki senzibilitet i sa njima ćemo i odlučiti o narednim koracima", poručio je Zeka, prenosi Kossev.

Vlada Kosova je juče odgodila glasanje o predlogu da se roba iz Srbije i BiH koja je na teritoriju Kosova ušla prije ili tačno 21. novembra, kada je donijeta odluka o uvođenju takse od 100, oslobodi ove mjere.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније