Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

12. 01. 2019. 12:52 >> 12:25
3

RAMA NAJAVIO

Granica sa Kosovom po Šengen režimu

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da će na proljeće granica između Albanije i Kosova biti otvorena prema kriterijumima utvrđenim za Šengen zonu, objavila je danas Koha ditore.


Rama je pozvao ambasadore na novogodišnjem prijemu u Tirani da ne "deformišu cilj tih mjera na osnovu nacionalnog folklora prošlosti".

"To što ćemo mi uraditi je vrlo prosto. Uzeli smo režim Šengena, preveli ga od početka do kraja, počeli smo vrlo detaljan tehnički proces između Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije i Kosova da bi smo garantovali slobodu kretanja koja je danas apsurdna, ne dovodeći u pitanje ni jedan standard garancija koje dajemo kao zemlja koja je dio liberalizacije viza", kazao je Rama.

Rama je na tom sastanku najavio da će se sistem Šengena vrlo brzo uspostaviti i sa Makedonijom i izrazio nadu da će se to u bliskoj budućnosti dogoditi i sa Crnom Gorom.

Novogodišnjem prijemu ambasadora prisustvovali su i ambasadori Rusije i Srbije u Albaniji, Aleksander Karpušin i Miroljub Zarić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније