Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

08. 01. 2019. 16:20   >>  15:54 5

VESELJI UVJEREN

"Kosovo ušlo u dijalog da bi ga Srbija priznala"

Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji ocijenio je da je Kosovo ušlo u dijalog sa Srbijom, kako bi bilo priznato od Beograda i postalo članica Ujedinjenih nacija (UN).

Veselji je na svom Fejsbuk profilu napisao da odbijanje dijaloga "nije ni alternativa ni rješenje" i ocijenio da bi to predstavljalo "favorizovanje Srbije na međunarodnoj sceni".

"Znamo iz prošlosti da kad god je Srbija odbijala dijalog, uvijek je izlazila iz procesa kao gubitnik. Mi ne smijemo da ponovimo tu pogrešnu lekciju Srbije. Kosovo ulazi u dijalog sa jasnim ciljevima – priznanje države Kosovo od strane Srbije i učlanjenje u UN. Mi ne dozvoljavamo nikakav rezultat koji slabi teritorijalni integritet države Kosovo i to ćemo bez ikakve sumnje i postići", kazao je Veselji. 

On je ocijenio da će se odluka o sporazumu sa Srbijom donijeti "uz punu saglasnost sa međunarodnim partnerima Kosova" i najavio da će se "vrlo brzo" u Skupštini Kosova naći predlog zakona o referendumu koji bi omogućio da građani daju konačnu riječ o rezultatima procesa dijaloga i sporazumu. 

Veselji je dodao da kosovska pregovaračka ekipa, koja se danas susrela sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu, ima puni mandat za dijalog koji joj je, kako je rekao, dodijelila Skupština Kosova.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније