Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 08. 2013. 08:13 >> 08:47
25

ZA KUSTURIČIN FILM

Zatreba li nam oružje, nije daleko Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je sinoć u Trebinju da će samostalnost Srpske biti ostvarena političkim sredstvima, a nikako oružjem.

 

Dodik je istakao da je krajnji cilj Republike Srpske što veći stepen samostalnosti i njena samostalnost u cjelini.

"Ako se u BiH ne može na takav način razgovarati, šta je normalnije od raspada BiH i da svi krenu svojim putem. Nisam baš siguran da je za to potreban rat", rekao je Dodik.

Dodik je, prenose bh. mediji, ponovio da je Republika Srpska stabilna sa politikom koju sada vodi i da ne prijeti nikakva opasnost od ugrožavanja njenog ustavno-pravnog položaja.

"Sa politikom koju mi vodimo može samo jačati i to govore mnoge tvrdnje, pa i (Željka) Komšića kako bi se navodno uzelo oružje", naglasio je Dodik.

Komentarišući protivljenja hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da se Emiru Kusturici omogući korišćenje resursa Oružanih snaga BiH za potrebe snimanje filma "Na mliječnom putu", Dodik je rekao da o tome ne odlučuju ni Bakir Izetbegović, niti Željko Komšić, već Predsjedništvo.

"Komšić je samo kvazi hrvatski predstavnik, jer ga nijesu izabrali Hrvati, već Bošnjaci, a Izetbegović može samo da predstavlja Bošnjake i vjerujem da oni mogu u većini da odlučuju da bi to bilo drugačije", rekao je Dodik, napominjući da u Predsjedništvu postoji i član iz Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ono što su oni govorili o Kusturici, posebno Izetbegović, govori o njihovom nivou.

"Oni su samo mogli da govore u svoje ime, a ne u ime BiH, jer ona nije njihova, a naša će biti onoliko koliko mi hoćemo, bez obzira što im to smeta", rekao je Dodik.

On smatra da nema nijedan razlog da se to oružje ne upotrijebi za snimanje filma, ali i ako ne bude, "nije daleko Srbija".

"Uz sve opstrukcije koje dolaze iz Sarajeva, film će biti snimljen", poručio je Dodik.

 

 

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније