Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

03. 01. 2019. 20:57 >> 20:30
1

8. JANUARA

Priština na konsultacijama u Briselu

Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) pozvala je prištinski tim za dijalog sa Beogradom na konsultacije 8. januara. Poziv je došao nakon osnivanja tog tima od strane Parlamenta, kazala je portparolka EU Maja Kocijančić.

Ona je za Tanjug naglasila da je planirano da se sastanak održi između prištinskog tima za dijalog i predstavnika EEAS, a ne šefice EU diplomatije Federike Mogerini, kako su, inače, objavili prištinski mediji.

Ona je takođe objasnila da EEAS ima redovne konsultacije sa obje strane u dijalogu Beograda i Prištine.

Zvanični Brisel nije želio da komentariše navode prištinskih medija o tome da će novoformirani tim ”u fokus” sastanka sa EU posrednicima staviti pitanje nestalih osoba.

U Evropskoj službi za spoljne poslove za Tanjug ističu da ostaju pri stavu da se u dijalogu Beograda i Prištine može razgovarati samo o temama oko kojih se usaglase obje strane.

Prištinski tim za dijalog izabran je krajem prošle godine u kosovskom parlamentu, a predvode ga zamjenik premijera Fatmir Ljimaj i predsjednik opozicione SDP i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније