Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

28. 12. 2018. 12:25   >>  11:58 1

USLOV ZA DIJALOG

Ambasadori traže ukidanje taksi Srbiji

Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini - SAD-a, Njemačke, Francuske, Velike Britanije i Italije, pozvali su prištinske vlasti da ukinu takse na srpske proizvode, kako bi se ustupilo mjesto dogovoru Beograda i Prištine, piše Koha onlajn.

List navodi da je to bila tema koja je dominirala tokom jučerašnjeg sastanka ambasadora i predstavnika prištinskih vlasti sa članovima tima za nastavak dijaloga.

Pozivajući se na svoje izvore iz parlamenta, gdje je sastanak održan, Koha piše da je glavni zahtjev međunarodnih diplomata da se Beograd i Priština slože oko "prekida vatre" sa ciljem da se ustupi put za postizanje sporazuma u narednoj godini.

Ambasadori su podržali formiranje tima za dijalog i poručili da bi naredni korak trebalo da bude ukidanje takse, barem do aprila naredne godine, piše Koha. Predstavnici Prištine, dodaje se, smatraju, međutim, da najpre "Srbija mora da zaustavi kampanju" kojom od pojedinih zemalja traži povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti.

List navodi da Ramuš Haradinaj nije pokazao namjeru da povuče odluke o povećanim taksama, koja je donijeta dan nakon što je većinom glasova odbijen zahtjev Prištine za članstvo u Inerpolu.

U Prištini je to odbijanje kosovskog zahtjeva, protumačeno kao rezultat "agresivne kampanje" koju Beograd vodi za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније