Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 08. 2013. 14:32 >> 14:32

"ZAOSTAVŠTINA" 2. SV. RATA

Sarajevo: Pronađena bomba od pola tone

Prilikom izvođenja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže u bh. prijestolnici Sarajevu, pronađena je bomba težine oko 500 kilograma, prenio je novinar agencije Anadolija.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je izdalo saopštenje za javnost u kojem se navodi da je oko 10:20 sati MUP KS obaviješten da je u ulici Malta, u opštini Novo Sarajevo pronađena bomba.

„Bomba je pronađena prilikom izvođenja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže, pri iskopu zemlje.“, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da se radi o avionskoj bombi težine oko 500 kilograma, najvjerovatnije zaostaloj iz Drugog svjetskog rata.

O slučaju su obaviješteni i Federalna uprava civilne zaštite i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, po čijoj naredbi je na lice mjesta izašla uviđajna ekipa MUP-a KS.

Trenutno nema pobližih informacija o kakvoj vrsti eksploziva se tačno radi. Iz MUP-a je javljeno da će se lice mjesta osiguravati do momenta uklanjanja navedenog eksplozivnog sredstva.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније