Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 08. 2013. 13:52 >> 13:53

DRUGI SVJETSKI RAT

Komemoracija žrtvama u Beogradu

Danas je na Terazijama u Beogradu održana komemoracija povodom 72. godišnjice zločina njemačkih okupacionih snaga, kada je u Beogradu obješeno petoro građana, javlja agencija Anadolija.

 

 

Vijence su na spomeniku podignutim u čast ovih građana položili predstavnici Društva za njegovanje tradicije Srbije, zatim Zoran Alimpić, zamjenik predsjednika Skupštine grada Beograda i državni sekretar Ministarstva rada Negovan Stanković.

"Spomenik je podignut 1983. godine, a od prije šest godina Ministarstvo rada uzima aktivno učešće u obilježavanju ovog dana polaganjem vijenaca", naveo je Stanković.

Ističući da je od ove godine pomenuti događaj zvanično uvršten i u državni program obilježavanja značajnih istorijskih datuma i događaja iz istorije Srbije, državni sekretar Ministarstva rada je rekao: "Ovdje na Terazijama obilježavamo dan kada je 17. avgusta 1941. godine njemački okupator na uličnoj rasvjeti povješao pet naših rodoljuba Beograđana u znak odmazde zato što su podržavali Pokret otpora. Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike daju puni doprinos dostojanstvenom sjećanju na sve učesnike i događaje iz naše istorije."

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније