Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 08. 2013. 12:23   >>  12:23 8

KATEGORIČAN

Komšić: Cijepanje BiH vodi u rat

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da nema razgovora o tome da li BiH ostaje jedinstvena i da cijepanje zemlje sigurno vodi u rat.

 

"Budala je onaj ko misli da tako neće biti ako se pokuša otcijepiti dio zemlje. Možemo se nadmudrivati, prepirati, svađati...Svašta nešto može, mada je to ’svašta’ najčešće besmisleno. Ali, cijepati zemlju, sigurno vodi u rat! Zato je to glupa politika! O svemu možemo razgovarati, ali o tome da li BiH ostaje cijela, ne možemo nikako!”, rekao je Komšić sarajevskom “Oslobođenju”".

Govoreći o ustupanju naoružanja i vojnika za potrebe snimanja filma "Na mliječnom putu" Emira Kusturice, Komšić je naglasio da svaku upotrebu jedinica MTS-a, dakle oružja, Oružanih snaga mora odobriti Predsjednistvo BiH kao vrhovni komandant.

Ta odluka, dodao je on, mora biti donijeta konsenzusom tri člana kolektivnog šefa države.

"Uopšte mi nije jasno šta je (zamjeniku ministra odbrane) Mirku Okoliću trebalo da na ovakav način radi. Pogotovo što je samo par dana prije ovih dešavanja oko Kusturičinog filma održan sastanak članova Predsjedništva BiH sa ministrom i zamjenicima na kome je, ponovo i po ko zna koji put, od sve trojice članova Predsjedništva, jednoglasno skrenuta pažnja na pitanje upotrebe jedinica i na ustavnu i zakonsku obavezu da takvu odluku može donijeti jedino Predsjedništvo”, rekao je Komšić.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Komšić pokušali su da zabrane ustupanje oružja i vojnika Kusturici za potrebe filma "“Na mliječnom putu"”.

Iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanović saopšteno je da to što zastupaju Komšić i Izetbegović nije stav Predsjedništva.

Izetbegović je otišao i korak dalje, pa je prilikom posjete Zvorniku u srijedu izjavio: “Da se ja pitam, Kusturici bih zabranio da bilo šta radi u BiH…On je veliki reditelj i još veći izdajnik svog naroda”, rekao je Izetbegović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније