Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

21. 12. 2018. 11:52 >> 11:25
7

VESIĆ SAOPŠTIO

Francuzi i zvanično preuzimju aerodrom Nikola Tesla

Francuska koropracija "Vansi erports", koja je dobila koncesiju za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla", danas će zvanično preuzeti upravljanje tim preduzećem, izjavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"To će značiti velike investicije u aerodrom, ali i druge investicije, kao što će biti izgradnja pruge BG voza, koja će povezivati aerodrom i centar, o čemu se pregovara sa Vladom Japana", kazao je Vesić u Skupštini Beograda prilikom predstavljanja budžeta.

Vlada Srbije izabrala je početkom godine "Vansi" kao najpovoljnijeg ponuđača za koncesiju beogradskog aerodroma na 25 godina, jer je ponudio 501 miliona eura, uz investicionu obavezu od 732 miliona eura.

Ranije je procijenjeno da bi prihodi od koncesije u narednih 25 godina trebalo da budu 1,5 milijardi eura, dok će godišnja taksa na koncesiju iznositi od 4,3 miliona eura do 16 miliona eura.

Od ponude za koncesiju 417 miliona eura ide u republički budžet, a 84 miliona dobijaju mali akcionari, odnosno građani Srbije.

Francuska kompanija se obavezala i da neće biti otpuštanja ljudi na aerodromu.

"Vansi" je osnovana 1996. godine, kao dio građevinsko-poslovne kompanije "Vansi" (Vinci), jedne od najvećih takvih u Evropi.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније