Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 08. 2013. 10:50 >> 10:50

NEIZDAVANJE RAČUNA

HR: Katanac na 155 ugostiteljskih objekata

Poreska uprava hrvatskog Ministarstva finansija privremeno je od početka juna na jadranskoj obali zatvorila 155 ugostiteljskih objekata.

 

Objekti su, kako prenose hrvatski mediji, zatvoreni zbog kršenja odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Tamošnja agencija Hina javlja da je najviše ugostitelja dobilo privremenu zabranu obavljanja svoje djelatnosti u Dubrovniku - njih 49, a najčešći razlog bio je neizdavanje računa.

Sledi Rijeka s 28 izrečenih zabrana za rad ugostiteljskih objekata, i to najčešće zbog neplaćanja dospjelih obaveza poreza i doprinosa.

U Splitu je od početka juna izrečena privremena zabrana rada za 24 ugostiteljska objekta, u Pazinu za 18, u Šibeniku za 13, u Gospiću za 12, u Zadru za 11, a kao razlozi i za ugostitelje iz ovih gradova uglavnom se navodi neizdavanje računa, ili neplaćanje dospjelih obaveza, ili, pak, neevidentiranje prometa.

Isti izvor podsjeća i da su mediji ovih dana izvijestili da je zbog nepravilnosti u gotovinskom poslovanju zatvoren poznati hvarski klub "Carpe diem", kao i šibenska Hacienda.

Na pitanje Hine koji su poreski obveznici dobili privremenu zabranu rada, Poreska uprava je odgovorila da nije u mogućnosti da navede njihove nazive, jer je dužna da, u skladu s Opštim poreskim zakonom, čuva kao poresku tajnu sve podatke koje poreski obveznik iznosi u poreskom postupku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније