Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

20. 12. 2018. 11:01 >> 10:37

LJAJIĆ SAOPŠTIO

Šteta zbog carina Prištine oko 35 miliona eura

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić izjavio je da od 21. novembra, kada je Priština uvela carinu na proizvode iz Srbije, direktna šteta iznosi 34,6 miliona eura, dok je indirektna šteta višestruko veća.

 

Ljajić je za RTS rekao da se na Kosovootprema reeksportovana roba, kao i strani brendovi.

"Ovo je treća kampanja – 2008, 2010. i sad. Prve dvije nijesu urodile plodom osim ove, jer trgovci u južnom dijelu Kosova ne drže u prodavnicima robu iz Srbije", napomenuo je Ljajić i dodao da je zbog posljednje mjere Prištine procvjetao šverc, jer ljudi moraju da se snalaze za osnovne životne namirnice, prenosi N1.

"Moramo da obezbijedimo plasman osnovih životnih namirnica, ljekova, to neće biti ugroženo, ma koliko teško bilo. Kosovo ne može hermetički da se zatvori", istakao je Ljajić.

On je rekao da smatra da su Beograd i Priština daleko od finalne faze dijaloga, imajući u vidu sve što se dešava na terenu, prenosi N1.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније