Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 12. 2018. 21:03   >>  20:36 5

MEKTIĆ TVRDI

"Hrvatska policija zlostavlja migrante i vraća ih u BiH"

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da postoje dokazi o tome da hrvatska policija vraća ilegalne migrante sa svoje teritorije u BiH i da ih pritom zlostavlja.

Mektić je ocijenio da je takvo postupanje "bruka i sramota" za Hrvatsku.

"Bruka i sramota od jedne evropske države, članice Europske unije. Policija se bavi krijumčarenjem migranata i tjera ih na ilegalne migracije. Mi smo na to više puta upozoravali", rekao je Mektić za regionalnu televiziju N1.

Ministar bezbjednosti BiH je to izjavio komentarišući snimke koje je objavila njemačka televizija, ARD uz tvrdnje kako one dokazuju da hrvatska polcija migrante koje zatekne nasilno vraća na teritoriju BiH, kršeći time svoje zakone i međunarodne konvencije.

Mektić je dodao da su bezbjednosne agencije u BiH prikupile dokaze koji potvrdjuju optužbe njemačke televizijske kuće.

"Raspolažemo dokazima da se oni (hrvatska policija) time bave i da fizički zlostavljaju i tuku migrante. I čak imamo dokaze da su znali maltretirati porodice i maloljetnu djecu", kazao je Mektić.

MUP Hrvatske odbacio je te tvrdnje navodeći da se radi o "postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj liniji na zelenoj granici i primjeni instituta odvraćanja", što je, kako je navedeno, u skladu s hrvatskim zakonima.

Još je navedeno da nijedan slučaj navodnog zlostavljanja nije potvrđen.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније