Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 12. 2018. 15:11   >>  14:45 2

NA KOSOVU

Počela legalizacija oko 250.000 ilegalnog oružja

Na Kosovu od danas počinje prva legalizacija oružja koje građani imaju u ilegalnom posjedu u velikom broju. Jedno međunarodno istraživanje pokazalo je da se taj broj kreće između 240.000 i 260.000, saopšteno je iz Kosovske policije.

U policijskom saopštenju se navodi da je riječ o dobrovoljnoj legalizaciji oružja u privatnom posjedu, pa se građani pozivaju da iskoriste ovu pravnu mogućnost da legaizuju svoje oružje.

"Takođe, ovaj poziv će imati uticaj na poboljšanje imidža naše zemlje, jer imamo mali broj registrovanih oružja u poređenju sa brojem ilegalnog", navodi se u saopštenju, prenosi Koha.

U pozivu stoji da je legalizacija oružja višestruko korisna, jer obezbjeđuje sigurnije mjesto za život i štiti životnu sredinu.

"Pošto je ovo prvi proces legalizacije oružja na Kosovu tražimo razumijevanje građana o mogućim tehničkim preprekama koje mogu nastati, a mi se obavezujemo da ćemo se angažovati maksimalno da se ovaj proces odvija na najbolji mogući način.

Legalizacija počinje danas i trajaće u narednih šest mjeseci.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније