Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Radiosarajevo.ba, objavila B.B. ]

17. 12. 2018. 10:08 >> 09:42

U BIH

Migranti spašeni sa planine Plješevice

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) sa dva vozila noćas su u jedan sat poslije ponoći došli do osam osoba sa lokacije Pršine, uvale ispod planine Plješevice kod Bihaća i uspješno ih transportovali do grada. U pitanju su četiri migranta i četiri pripadnika Gorske službe spašavanja FBiH.

Pripadnici Gorske službe spašavanja su migrante našli nakon cjelodnevne potrage na planini Plješevici, i ostali s njima u šumskoj kući do dolaska vozila FUCZ.

Dvije osobe nijesu željele da budu evakuisane, te su ostale u šumskoj kućici do dolaska policije.

Zajedno sa FUCZ i radnicima Crvenog krsta krenula je i mehanizacija gradskog komunalnog preduzeća iz Bihaća koja je probijala i čistila put od snijega prema lokaciji na kojoj su se nalazi migranti i pripadnici GSS-a, kako bi ih što prije prevezli do Bihaća.

Uspješno su i za kratko vrijeme transportovani u Bihać i predati radnicima Doma zdravlja koji su im pružili potrebnu medicinsku pomoć, jer su dva migranta bila sa promrzlinama opasnim po život, a druga dva pothlađena, ali ne i životno ugrožena.

Gorska služba spašavanja iz Bihaća od subote je u potrazi za migrantima na planini Plješevici, nakon što su dobili poziv od Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) da se grupa migranata nalazi negdje u planini.

Prije ove grupe pripadnici Gorske službe spašavanja juče su pronašli još 20 migranata i vratili ih u Bihać.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније