Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 12. 2018. 23:20   >>  22:51 1

KOSOVSKI PARLAMENT

Usvojena Rezolucija o dijalogu sa Beogradom

Vladajuća većina u kosovskom parlamentu i opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom.

Prema tom dokumentu proces dijaloga sa Beogradom biće prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati “međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u Ujedinjenim nacijama i podrškom za priključenje Evropskoj uniju i NATO”.

Dokumentom se defniše i da su Ustav, državni suverenitet, teritorijalni integritet i jedinstveni karakter Kosova neprikosnoveni i neotuđivi, prenosi Tanjug.

Rezolucijom je predviđeno da Špend Ahmeti bude jedan od dva šefa prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom, pored prethodno predloženog potpredsjednika kosovske vlade Fatmira Ljimaja.

Članovi tima su Enver Hodžaj, Avni Arifi, Bedžet Pacoli, Mahir Iadžilar i Dardan Gaši.

Dva mjesta u timu ostaju režervisana za najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje, čiji poslanici nijesu prisustvovali današnjoj sednici, kao ni predstavnici Srpske liste.

Rezoluciju je predložila SDP, a za nju je glasalo 59 od 61 poslanika, koliko je bilo prisutno u sali.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније