Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

15. 12. 2018. 16:29 >> 16:04
6

DODIK NAJAVIO

Iniciraće osudu formiranja vojske Kosova

Predsjedavajući Predsjednišštva BiH Milorad Dodik najavio je da će pokrenuti inicijativu u Predsjednšištvu BiH da se osudi formiranje tzv. vojske Kosova, jer je time direktno ugrožžen Aneks jedan B Dejtonskog sporazuma o regionalnoj stabilizaciji.

 

On je novinare u Banjaluci podsjetio da taj aneks predviđa stabilizaciju regiona - kontrolu naoružžanja u regionu, stabilan i uravnotežžen nivo oružžanih snaga na najnižžem mogućem nivou i opredjeljenje za izbjegavanje trke u naoružžanju, prenosi RTRS.

Prema njegovim riječima, taj aneks je formiranjem tzv. vojske Kosova doveden u pitanje i ignorisan je ne samo od prištinske vlasti već i od međunarodne zajednice koja je stajala iza Dejtonskog sporazuma.

Time su, ocijenio je Dodik, "ignorisani i poništženi" svi napori koje su uložžili Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić kako bi se obezbijedili stabilnost i mir i pregovarački proces s ljudima iz Prištine i "stavljeno do znanja da dio međunarodne zajednice i dio vlasti na Kosovu ne žželi mir u regionu i njegovu stabilnost".

"Srbi imaju svoje pamćenje da je tada (1995) uz saglasnost multinacionalnih snaga hrvatska vojska etnički očistila Republiku Srpsku Krajinu od Srba, zato što je tada imala saglasnost velikih vojnih sila predvođenih SAD. Očigledno je da je namjera formiranja vojske Kosova u funkciji da se nešto tako desi" (i na Kosovu), ocijenio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније