Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

14. 12. 2018. 21:12   >>  20:53 10

VUČIĆ PORUČIO

Imaćemo snage da zaštitimo Srbe sa Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima sa Kosova da ne brinu i da će Srbija imati snage da ih zaštiti ako dođe do zloupotrebe kosovske vojske.

"Ne brinite. Svaki pokušaj napada na Srbe, Srbija će imati snage da vas zaštiti. Svaka zloupotreba njihove vojske i ulaz tamo gde je zabranjen, u skladu sa sporazumom koji je Srbija sklopila sa NATO, i bez saglasnosti lokalnog stanovništva i ukoliko vas budu napali, Srbija će imati snage da vas zaštiti", rekao je Vučić.

On je rekao da se Srbija neće odreći ni svog naroda ni svoje "trobojke niti dostojanstva i ponosa".

"Mi nazad više ne možemo, nemamo kud. Nemojte da mislite da ćemo da prihvatamo i sladostrasno uživamo u sopstvenom uništenju", rekao je on.

"Vojska Kosova formirana na ilegalan način"

Vučić je izjavio da je "takozvana vojska Kosova" formirana na ilegalan i protivpravan način.

"Sve što su uradili Albanci uradili su u suprotnosti sa normama javnog prava i sa sopstvenim najvišim pravnim aktom Ustavom i pokazali, kao i njihovi zaštitnici i sponzori, da im nije stalo do poštovanja prava i pravde nego do provođenja gole sile, napada na Srbe i neskrivenog napada na Srbiju", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija uložila ogromne napore da očuva mir i kompromis, a da je danas sasvim jasno da ni Albanci ni njihovi sponzori nijesu željeli mir.

On je kao kosovske sponzore označio SAD, Veliku Britaniju, a po pitanju vojske i Njemačku.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније