Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

11. 12. 2018. 08:48   >>  08:26 9

BIH NAJAVILA

"Tražićemo suspenziju Kosova iz CEFTA i SSP"

Odgovor Bosne i Hercegovine (BiH) na carine Prištine od 100 odsto mogao bi da bude zahtjev za iskuljučenje Kosova iz CEFTA sporazuma.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je povodom carine od 100 odsto koje su prištinske vlasti uvele na proizvode iz BiH i centralne Srbije, da nema potrebe da se poseže za kontramjerama, ali da bi odgovor BiH mogao da bude zahtjev za isključenje Kosova iz sporazuma koji garantuju slobodnu trgovinu. 

"Jedna od mogućih mjera, ako se s ovim mjerama nastavi, jeste da zatražimo suspenziju iz okvira CEFTA (Centralnoevropski sporazum o slobodnoj trgovini), ali tražićemo i suspenziju iz SSP (Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU), oni zasjedaju 17. decembra, a mi ćemo (EU komesara za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju) Johanesa Hana i (Visoku predstavnicu EU za spoljnu politiku i bezbjednost) Federiku Mogerini obavijestiti o tome", kazao je Šarović, prenosi Avaz. 

Navodi se da je Šarović ocijenio da je Kosovo ulaskom u CEFTA prihvatilo i činjenicu da BiH u tom trenutku nije priznala Kosovo, kao i da priznanje ne može biti uslov za slobodnu trgovinu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније