Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

07. 12. 2018. 09:45 >> 09:19
2

"KRILO SE OD RODITELJA"

Djeca u vrtiću tri dana bila bez vode

Djeca u jednom beogradskom vrtiću, njih oko 150, tri dana nijesu imali vode i funkcionisali su u nehigijenskim uslovima, o čemu se niko nije sjetio da obavijesti roditelje, pišu srpski mediji.

 

Naime, zbog kvara na vodovodnoj mreži mališani od ponedjeljka nijesu mogli da operu ruke, da koriste čist toalet, dok jedan dan nijesu imali čak ni vodu za piće, tvrde zabrinuti roditelji.

Međutim, iako se kvarovi mogu desiti svakome, problem predstavlja to što o ovom niko nije obavijestio roditelje.

"Deca su nam od ponedjeljka sugerisala da ne mogu da povuku vodu u toaletu, ni da operu ruke, već su to radile vaspitačice sa maramicama. Kažu da u ponedjeljak vaspitačice nijesu imale da daju mališanima ni vodu za piće! U utorak je stigla voda za piće, dok je u srijedu napokon stigla cistijerna, pa su vaspitačice kod nje stajale s kofama, dok je u četvrtak na česmama bila zamućena tehnička voda, koja nije za piće", kaže jedna zabrinuta majka, čije dvoje djece pohađaju vrtić koji je ostao bez vode.

Dušica Jovičić, pomoćnica direktora PU "Savski venac", kojoj pripada vrtić "Anđelak", objašnjava da je zapravo bio smanjen pritisak vode, kao i da nijesu htjeli da obavještavaju roditelje dok ne dobiju konačan odgovor od "Vodovoda".

"Iz objekta nam je u ponedjeljak javljeno da je smanjen pritisak vode, znači na nižim spratovima ima, na višim nema, pa dođe, pa nestane... Odmah smo zvali 'Vodovod i kanalizaciju', ali i provjerili da kod nas nema nekog kvara. Nije istina da djeca nijesu imala vodu za piće, jer smo je transportovali iz naše centralne kuhinje, a u srijedu je došla cistijerna i djeca su najnormalnije prala ruke. Danas je već sve normalno, ali smo za svaki slučaj vodu poslali na uzorkovanje u Gradski zavod za javno zdravlje", kazala je Jovičićeva za beogradski Kurir.

Ipak, sa druge strane, u Gradu Beogradu tvrde da su roditelji o svemu obaviješteni "usmeno i pismenim obavještenjem istaknutim u vrtiću"!

"Zbog radova na vodovodu u ovom dijelu grada u vrtiću 'Anđelak' na Savskom vencu u ponedjeljak i utorak je pritisak vode bio slabiji, uz povremeno nestajanje. U srijedu je kvar otklonjen, vrtić se sada normalno snabdijeva vodom", saošteno je iz Službe za informisanje Grada Beograda.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније