Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2018. 10:35 >> 10:09
3

PACOLI

Sjever Kosova treba da bude ekonomska zona

Ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da "lično ne vidi šanse za političko rješenje" kosovskog pitanja i da vjeruje u "ekonomsko rješenje za koje obje strane imaju interesa".

"Šta bi to bilo? To govorim još od 2007, da sjever Kosova treba da bude velika privredna zona gdje će dio teritorije pripadati Srbiji, a dio Kosovu, a da tom privrednom zonom upravlja neko treći. Tu vidim rješenje. Ali možda je za takve ideje još prerano", rekao je on u intervjuu za Dojče vele.

Pacoli smatra da Priština ne treba da povuče odluku o uvođenju carina za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine uprkos tome što ih osuđuju Sjedinjene Države, Njemačka i druge zapadne zemlje.

"Moramo da im pokažemo da i Kosovo ima svoj ponos. Deset godina smo država. Ne možemo da dozvolimo da se dalje gazi ono što smo do sada postigli", rekao je on.

On kaže da je Kosovo spremno da povuče carine samo ako se sprovedu "svi potpisani sporazumi" i ako između Kosova i Srbije postoji "stoprocentni reciprocitet".

Komentarišući nedavnu posjetu evropskog komesara Johanesa Hana koji je rekao da vizna liberalizacija za Kosovo mora da čeka barem do 2020. godine, Pacoli je konstatovao da se "Evropa ne ponaša korektno".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније