Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije, objavila B.B. ]

05. 12. 2018. 16:12 >> 15:46
11

NOVI POTEZ DODIKA

Napustio sastanak, jer nije istaknuta zastava RS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je sastanak koji je sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem trebao da održi s delegacijom Vijeća za implementaciju mira, jer nije istaknuta zastava Republike Srpske.

Dodik je odlučio da napusti sastanak, jer u prostoriji nije postavljena zastava entiteta Republike Srpske. On je prije toga tražio da se zastava RS postavi na bilo kojem mjestu u sali, poručujući da ne mora stajati ni do zastave BiH.

Delegacija Vijeća za implementaciju mira u BiH (PIC) prije održavanja sastanka upozorila je Predsjedništvo BiH da prilikom susreta ispoštuje Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine, a koji jasno kaže da se zastava BiH koristi prilikom svih zvaničnih međunarodnih posjeta, te eksplicitno da "druge zastave iz BiH neće se isticati zajedno sa zastavom BiH".

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a koji štite Dodika ni danas nijesu uspjeli da uđu naoružani u zgradu Predsjedništva BiH s obzirom na zabranu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Dodik je na početku pozdravio prisutne i potom rekao da nijesu stečeni uslovi za njegovo prisustvo sjednici, jer nema zastave RS-a i potom napustio skup.

Zastava RS nije na zvaničnom sastanku, no ona je postavljena ponovo ispred kabineta Milorada Dodika, javile su Vijesti.ba.

Podsjećamo, politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) danas u Sarajevu nastavljaju dvodnevni sastanak na kojem razmatraju trenutnu situaciju u BiH i izazove s kojima se zemlja suočava.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније