Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

04. 12. 2018. 22:45   >>  22:21

PALMER PORUČIO

Makedonija bi mogla u NATO do proljeća 2020.

Visoki američki zvaničnik rekao je da bi Makedonija mogla da uđe u NATO do proljeća 2020. ako primjeni sporazum s Grčkom o promjeni imena u Republika Sjeverna Makedonija.

Tim sporazumom se rješava dugogodišnji spor dvije zemlje.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je rekao danas u Sarajevu da bi Makedonija mogla da postane 30. članica NATO čak za 18 mjeseci od sada.

"To je potpuno realistični ciljni datum", rekao je Plamer.

On je međutim izrazio zabrinutost zbog ruskog "štetnog uticaja" na Zapadnom Balanu, uključujući i napore da se podrije odluka Makedonije o stremljenju da postane članica NATO.

"Kremlj vidi unapređenje svojih interesa u regionu kroz sporove, nepovjerenje i nered", rekao je Palmer i dodao da je Rusija prije svega usmjerena ka promovisanju sopstvenih "vizija i ciljeva koje su sve više u suprotnosti" s ciljevima SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније