Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

04. 12. 2018. 23:10 >> 22:46
1

HARADINAJ

"Ne može Južna Mitrovica da odlučuje o Sjevernoj"

Povodom zahtjeva predsjednika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija za "ujedinjenje Mitrovice", premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas rekao da jedna opština ne može donijeti odluku o sudbini druge.

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome, Haradinaj je rekao da je "to odluka koju je podržao samo jedan organ, tako da Bahtiri i Južna Mitrovica nemaju pravo ni na kakvu odluku o bilo kojoj drugoj opštinu, bez obzira na sve".

"To je njihova volja i želja, a od institucija potom zavisi šta se radi s njima. Imamo mnogo zahtjeva, ali ne možemo svaki od njih realizovati", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare poslije sjednice Vlade.

"Svaka opština, na primjer Dečani, nema ovlaščenja da donosi odluke o opštini Junik", dodao je on.

Gradonačelnik Opštine Južna Mitrovica, Agim Bahtiri, tražio je danas od kosovskih institucija da Skupštini Kosova proslijede prijedlog za izmjenu zakona koji bi omogućio ujedinjenje dva dijela grada.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније