Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

04. 12. 2018. 11:09   >>  10:45 24

ZBOG VOJSKE KOSOVA

Vučić tražio podršku Kine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tražio je danas podršku Kine poslije najava Prištine da će 14. decembra biti formirana vojska Kosova.

Kabinet predsjednika Srbije saopštio je da je Vučić obavijestio ambasadora Kine Li Mančanga o opasnostima najave formiranja vojske Kosova i zamolio ga da redovno izvještava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu.

"Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije imaju za cilj protjerivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je ocijenio da "neodgovorno ponašanje" Prištine može dovesti do katastrofe, "jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda" i zamolio da "bratska" Kina iskoristi svoj uticaj u svijetu i pomogne da se održe mir i stabilnost, navodi se u saopštenju.

Li je rekao da Kina razume šta se događa i ocijenio da politika Srbije smeta određenim faktorima u medjunarodnoj politici, dodaje se u sopštenju.

"Za Kinu je Kosovo sastavni dio Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta", rekao je Li.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније