Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 11. 2018. 18:42 >> 18:19

JEDVA ČEKA DA SAOPŠTI

Zaev zna kako je Gruevski pobjegao

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je upoznat sa detaljima bjekstva bivšeg premijera Nikole Gruevskog i da "gori od želje" da ih saopšti, ali da mora da sačeka da Tužilaštvo završi istragu.

Zaev je, kako prenose lokalni mediji, rekao da ga je sa svim detaljima vezanim za bjekstvo Gruevskog u Madjarsku upoznao ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

"Znam sve detalje, potpuno sam informisan, ali istovremo i ja i ministar Spasovski poštujemo Javno tužiažtvo koje vodi istragu. Gorimo od želje da kažemo sve detalje, ali zakon kaže da prvo mora da bude završena istraga da bi javnost bila upoznata", rekao je Zaev.

Gruevski, koji je u Makedoniji pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, prošle sedmice je dobio azil u Mađarskoj po hitnom postupku pošto je 11. novembra pobjegao iz Makedonije i uz pomoć mađarskih diplomata, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, stigao u Budimpeštu.

Istragu o tome kako je Gruevski, kojem je prošle godine oduzet pasoš zbog više sudskih postupaka koji se vode protiv njega, napustio Makedoniji i ko mu je u tome pomogao parelelno vode Ministarstvo unutrašnjih poslova i državno tužilaštvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније