Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

30. 11. 2018. 11:09 >> 10:45
5

ZAHAROVA O BiH

Rusija za poštovanje Dejtona i ukidanje visokog predstavnika

Rusija se zalaže da poštovanje osnovnih odredbi Dejtonskog sporazuma, koji podrazumijeva očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, uz očuvanje širokih ovlašćenja koja imaju entiteti i ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Na redovnoj konferenciji za novinare ona je rekla da se Rusija zalaže da se odgovornost za situaciju u BiH prenese na sve tri strane.

Po njenim riječima, Rusija se odavno zalaže za ukidanje funkcije Visokog predstavnika u BiH

"Polazimo od toga da je to protektoratsko prisustvo, odavno iscrpjelo svoju funkciju i samo koči razvoj države", rekla je Zaharova.

Moskva smatra da je uspješno funkcionisanje BiH moguće samo uz efikasnu primjenu izbalansiranog sistema ograničenja i protivteža, orijentisanog na samostalno traženje rješenja za sva aktuelna pitanja, bez miješanja sa strane, navela je Zaharova.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније