Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

28. 11. 2018. 17:06   >>  16:42

MAKEDONIJA

Odbjeglom Greuvskom određen pritvor

Krivični sud u Skoplju odredio je danas pritvor bivšem premijeru Makedonije Nikoli Greuvskom, i to 17 dana nakon što je pobjegao u Mađarsku, gdje je već dobio politički azil.

Makedonski parlment je juče oduzeo Gruevskom poslanički imunitet na zahtjev suda, kako bi omogućio da se tom poslaniku i bivšem premijeru odredi pritvor.

Rješenje za pritvor je donijeto za slučaj "Talir", jedan od šest postupaka koje protiv Gruevskog trenutno vodi Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore.

Na zahtjev Specijalnog tužilaštva Krivični savjet odjeljenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog suda "Skoplje 1", kako se navodi, "optuženom Gruevskom je odredio pritvor od 30 dana, računajući od dana njegovog pronalaženja, odnosno hapšenja".

Na rješenje o pritvoru Gruevski može da podnese žalbu Apelacionom sudu u roku od 24 časa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније