Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

25. 11. 2018. 13:20 >> 12:56
30

DODIK U VOJVODINI

"Neispunjeni san Srba jedinstvo srpskog naroda u cjelini"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svima u Srbiji stotinu godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji i ukazao da je "neispunjeni san Srba jedinstvo srpskog naroda u cjelini".

Dodik je podsjetio da je prije stotinu godina 18 opština iz Krajine i tridesetak opština niz Drinu tražilo da budu prisajedinjeni sa Srbijom, što nije prihvaćeno.

"Zbog političkog okvira koji je kasnije stvorio Jugoslaviju, očigledno je da smo žrtvovani mada naša želja, i to moraju svi da znaju, ostaje vječito neispunjeni san o jedinstvu srpskog naroda u cjelini", rekao je Dodik novinarima u Novom Sadu, gdje prisustvuje obilježavanju 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Jugoslaviji.

On je napomenuo da je srpski narod, koji je nekoliko vjekova bio pod turskom vladavinom, a kasnije pod austrougarskom okupacijom, uništen u Prvom svjetskom ratu.

"Značajno devastiran ne samo materijalno nego i ljudski potencijal doživio je prije sto godina da se Vojvodina prisajedini Srbiji i na taj način su napravili jedan državotvorni okvir i nova Srbija je pokazala svoju sposobnost da preživi teška vremena", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da ovaj veliki dan za Srbiju, Vojvodinu, pokazuje na koji način se treba odnositi prema državnim nacionalnim praznicima.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније