Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

20. 11. 2018. 18:20   >>  17:59

UPLATIO MILION EURA

Todorić izašao iz zatvora

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je izašao iz zatvora na uslovnu slobodu pošto je uplatio kauciju u visini od milion eura.

Po izlasku iz zatvora Remetinec Todorić nije davao izjave.

Istražni sudija ukinuo je na današnjem ročištu Todoriću istražni zatvor pošto je na sud stigla potvrda o uplati kaucije u visini od 7,5 miliona kuna.

Advokat Jadranka Sloković rekla je novinarima da su u prikupljanju kaucije Todoriću pomogli njegovi prijatelji koji su, kako je objasnila, novac skupljali tri dana, ali nije želela da otkrije o kome je riječ.

Ona je dodala da sud zna ko je platio kauciju.

Sloković je poslije sudskog ročišta izjavila da su Todoriću izrečene i mjere predostrožnosti, odnosno da neće napuštati boravište bez dozvole suda. Uz to je dužan i da preda pasoš.

Nekada najmoćniji hrvatski privrednik izručen je 7. novembra Hrvatskoj iz Velike Britanije poslije godinu dana bjekstva. On je pobjegao po izbijanju afere Agrokor u kojoj je osumnjičen da je nezakonito pribavio 1,142 milijarde kuna.

Tužilaštvo je u oktobru prošle godine pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly) koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu, Ivici Todoriću, omogućili pribavljanje više od 1,142 milijardi kuna protivpravne dobiti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније