Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

20. 11. 2018. 14:52   >>  14:28 11

PREUZELI DUŽNOST

Članovi Predsjedništva BiH položili zakletvu

Novoizabrani članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić položiti su u Sarajevu svečanu zakletvu i zvanično stupili na dužnost kolektivnog šefa države.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić, uručio je sertifikate novim članovima Predsjedništva BiH, a potom su Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović pročitali i potpisali tekst zakletve.

Oni su pročitati zakletvu koja glasi: "Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav BiH, sprovoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cjelosti, štititi i unaprijeđivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana".

Bivši hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović, nije došao na inauguraciju članova Predsjedništva BiH.
Inauguraciji novoizabranih članova Predsedništva BiH prisustvovali su visoki džavni i entitetski zvaničnici, visoki predstavnik EU u BiH Valentin Incko i članovi diplomatskog kora.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније