Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

19. 11. 2018. 18:58   >>  18:39 3

ZBOG GRUEVSKOG

Makedonija uručila protestnu notu Mađarskoj

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije uručilo je protestnu notu ambasadoru Mađarske u Skoplju Laslu Duksu povodom bjekstva bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog.

Duks je pozvan u ministarstvo radi uručivanja protestne Mađarskoj povodom posljednjih informacija povezanih s bjekstvom Gruevskog i njegovog zahtjeva za azil u Mađarskoj, saopštilo je makedonsko ministarstvo.

Poslije bjekstva Gruevskog, osuđenog na dvije godine zatvora, u medijima su se pojavile informacije da je on iz Makedonije stigao u Mađarsku uz pomoć mađarskih diplomatskih predstavništava u Albaniji i Crnoj Gori.

Državni sekretar u makdonskom ministarstvu Viktor Dimovski je u razgovoru s Duksom izrazio nadu da će Mađarska "odmah i bez odlaganja odbaciti zahtjev osuđenika i bjegunca od pravde Nikole Gruevskog za azilantski status i predati ga Makedoniji zbog izdržavanja zakonske kazne i nastavka ostalih sudskih postupaka".

Skoplje se nada da će Mađarska postupiti u duhu dobrih bilateranih odnosa i evropskih vrednosti, povezanih s principima vladavine prava, rekao je Dimovski.

Gruevski je pobjegao u Mađarsku da bi izbjegao izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog nezakonite kupovine blindiranog Mercedesa, dok je bio premijer.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније