Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ b92.net/Tanjug ]

19. 11. 2018. 11:34   >>  11:15

SNIJEG I KIŠA

Balkan u minusu

Hladan talas stigao na Zapadni Balkan. Zabijelilo je u Hrvatskoj, u BiH je proglašen crveni alarm zbog najavljenih padavina. U Makedoniji snijeg 25 centimetara.

U Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Federaciji BiH je izdato crveno uozorenje zbog obilnijih padavina za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne.

Upozorenje je izdato u trajanju od 22 sata, do 21. novembra do 15 sati. Akumulirana količina padavina koja se prognozira kreće se između 40 i 80 litara po metru kvadratnom, a u Hercegovini lokalno i do 120 litara, saopšteno je iz FHMZ.

Padavine se očekuju već danas od večernjih sati i tokom noći na utorak. Snijeg ili susnježica se očekuju na području Krajine i zapadne Bosne i na planinama u centralnim područjima Bosne.

Zabijelio je i u Hrvatskoj, a snijeg i dalje pada u većini predjela centralne Hrvatske, i u Gorskom kotaru. Snijega će biti i dalje na planinama, gdje se očekuje formiranje sniježnog pokrivača.

Na Sljemenu visina snega je jedan centimetar. U nižim predjelima dominiraće uglavnom kiša poslijepodne. Kiša će se pri dnu lediti i stvarati opasnu poledicu, pa se vozači pozivaju na oprez.

Uz padavine, duva neprijatan sjeverni vjeter, na Jadranu bura, posebno ispod Velebita, koja otežava saobraćaj.

Snijeg i susnježica u djelovima Hrvatske najavljen je i za sjutra, a od srijede se najavljuje otopljenje sa kišom. Najviše snijega u protekllih 24 sata palo je na Mavrovu u Makedoniji, gdje je visina sniježnog pokrivača dostigla 25 centimetara. Velika količina kiše je pala u Bitolju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније