Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije, objavila B.B. ]

16. 11. 2018. 15:00   >>  14:40 9

USPJEH MLADOG BOSANCA

Završio na Forbsovoj listi najuspješnijih

Fejzulah Avdić, koji je sa sedam godina izbjegao iz Bosne i Hercegovine u SAD, sa 27 završio je na Forbsovoj listi najuticajnijih ljudi mlađih od 30 godina, za 2019.

Avdić je vlasnik kompanije "Stryker Logistics", koja se bavi logističkom podrškom i brokerstvom, sa sedištem u američkoj saveznoj državi Kentaki. očekuje se da će ove godine premašiti zaradu od 15 miliona dolara.

"Za ovakav uspjeh uvijek je zaslužan veliki trud jednog tima i zahtijevao je naporan rad i zalaganje svih, od onih koji su tu još od početka, do nedavno zaposlenih ili onih koji su prešli na druga mesta", kazao je Avdić, koji podružnicu firme ima i u Sarajevu, prenosi sarajevski portal Klix.

Magazin "Entrepreneur" je takođe, ove godine, imenovao ovu kompaniju za jednu od najboljih američkih preduzetničkih kompanija.

Na Forbsovoj listi se našao u kategoriji najuticajnijih privrednika, i u kategoriji najuticajnijih migranat.

"Počeo sam sa biznisom prije tri godine i mislim da sam postigao puno u veoma kratkom vremenu", kazao je Avdić.

Inače, njegova porodica je iz Zvornika, a nakon završetka rata, tačnije 1998. godine, odlučili su da se presele u Sjedinjene Američke Države. Kako kaže bio je to težak put izbjeglice.

Istakao je da aktivno prati stanje u Bosni i Hercegovini.

"Često čujem da sve više mladih odlazi iz BiH u potrazi za poslom. To je veoma loš trend. Ekonomija bi zaista puno brže napredovala kad bi se smanjili porezi. Nije logično, da na platu od 1.000 KM državi se mora platiti 720 KM poreza, to nema niti u jednoj državi svijeta“, naglasio je Avdić.

Prema njegovom mišljenju, ukoliko bi se smanjilo ovo porezno opterećenje, smanjio bi se i broj nezaposlenih, te da takva porezna polizika odbija ljude iz dijaspore da ulažu u zavičaj i obezbijede bolje uslove za rad i život mladim ljudima.

"Mladi u BiH su zaista talentovani i nadprosječno su obrazovani, ali država im otežava put ka uspjehu i to je osnovna razlika između BiH i SAD. Moj put jeste bio trnovit, ali može ga ponoviti bilo ko, samo se treba baviti onim što želiš i voliš", poručio je Avdić.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније