Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 08. 2013. 13:02   >>  13:02

POČETKOM NOVEMBRA

Tači pozvao Srbe da glasaju na lokalnim izborima

Kosovski premijer Hašim Tači na današnjoj sjednici Vlade Kosova još jednom je uputio poziv svim Srbima da izađu na lokalne izbore, prenosi Anadolija.

“Potpuno smo uvjereni da će lokalni izbori 3. novembra poslati najbolju evropsku poruku da se Kosovo kreće sigurnim koracima ispunjavajući kriterijume neophodne za demokratski život i evropsko Kosovo. Od svih očekujem saradnju. U septembru počinje sa radom i Skupština i ona će preuzeti obaveze koje joj pripadaju”, kazao je Tači. On je dodao kako očekuje da na narednom sastanku u Briselu budu zatvorena sva otvorena pitanja između Kosova i Srbije.

Zamjenica premijera Kosova, Edita Tahiri, izjavila je da će "ilegalne srpske bezbjedonosne strukture na sjeveru Kosova biti ugašene do 30. septembra".

Tahiri, koja je šefica pregovaračke ekipe Kosova za tehnički dijalog sa Srbijom, na sjednici Vlade je govorila i o razgovorima koji su u Briselu vođeni o implementaciji Sporazuma o ingerisanom upravljanju granicom (IBM) i pripremama za lokalne izbore 3. novembra.

“Ukoliko se proces bude razvijao prema predviđenoj dinamici, 30. septembra biće ugašene sve ilegalne bezbjednosne strukture i doći će do integracije individua koje žele da budu dio kosovskih bezbjedonosnih struktura”, kazala je Tahiri.

Ona je naglasila da je sa visokom predstavnicom Evropske unije, Ketrin Ešton, razgovarano o izgradnji objekata na graničnim prelazima obuhvaćenim Sporazumom o IBM-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније