Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 11. 2018. 14:17 >> 13:55

"NEMAMO DOGOVOR"

Zaev nazvao Gruevskog kukavicom

Premijer Makedonije Zoran Zaev odbacio je danas spekulacije da ima bilo kakav politički dogovor sa prethodnikom Nikolom Gruvskim koji je pobjegao u Mađarsku da bi izbjegao služenje zatvorske kazne.

Zaev je Gruevskog nazvao kukavicom i rekao da očekuje da ga Mađarska isporuči Makedoniji i da će odslužiti kaznu od dvije godine zatvora ta nelegalnu nabavku luksuznog mercedesa.

"Oštro i kategorično odbacijem sve spekulacije za bilo kakav politički dogovor sa Nikolom Gruevskim… Ubijeđen sam da će se Gruevski, prije ili kasnije, vratiti i da će odslužiti svoju kaznu, a svakako biće pred sudom da se brani i za druga dijela za koja je osumnjičen", rekao je makedonski premijer.

Zaev je reka da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Mađarske kontaktiralo makedonski MUP i potvrdilo da je Greuvski tamo i da je zatražio azil i zatražilo informacije za šta je osuđen u Makedoniji.

"Kazne moraju da budu odležane, tako da ćemo napraviti što je u našoj nadležnosti da Gruevski bude isporučen. Već su započeti neki postupci", rekao je on, dodajući da je Mađarska zemlja koja neće dozvoliti da budu prekršeni međunarodni dogovori.

Prema riječima Zaeva, Gruevski je kukavica zato što je prethodno govrio da će da preuzme odgovornost i da će ići u zatvor samo da drugi ne budu predmet sudskih procesa, a da je sada pobjegao iz države.

"Kolika kukavica je taj koji je svo vrijeme govorio da je spreman da za Makdoniju ode u zatvor, samo da drugi ne budu meta. Dođe trenutak prihvatanja odgovornosti, a on pobježe pokušavajući da dobije aboliciju", rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније