Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

14. 11. 2018. 11:10 >> 10:54
13

VULIN SAOPŠTIO

Srbija nije ponižena, ali jeste uvrijeđena

Srbija nije ponižena, ali je uvrijeđena rasporedom sjedjenja na obilježavanju Dana primirja u Prvom svjetskom ratu u Parizu, izjavio je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je dodao da i "Hašim Tači neće tjerati predsjednika Srbije sa mjesta gdje se obilježava pobjeda naših pradjedova".

On je za TV Pink rekao da kod Trijumfalne kapije nije ponižena Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić, ali jeste uvrijeđena, kao što su povrijeđeni i brojni Francuzi što se može vidjeti po pisanju njihovih medija gdje se kaže da je napravljena strašna greška i uvrijeđen saveznik. 

"Podržavam ono što je uradio predsjednik Vučić, pa zar je trebalo Tači da ga otjera sa proslave? Zar je trebalo da zbog njega ne bude na mjestu gdje se obilježavala pobjeda naših pradedova a ne Tačijevih?", rekao je Vulin.

Dodao je da je predsjedniku Srbije bilo najlakše da ustane i kaže ono što misli, ali da se ponio kao državnik. 

Govoreći o zajedničkoj fotografiji Tačija i predsjednika Rusije Vladimira Putina u Parizu, Vulin je rekao da na takvim skupovima "možete da presretnete i priđete bilo kome". 

"Rusija je naš veliki saveznik, prijatelj koji će se čvrsto držati svih dogovora kada je u pitanju KiM. Tači može da presrijeće koga hoće po hodnicima, ali to ne znači da se bilo šta dešava i mijenja. Predsjednik Putin dolazi u januaru u posjetu Beogradu", zaključio je Vulin.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније