Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1, Objavila: J.B.Č. ]

14. 11. 2018. 08:32   >>  08:10

SPASOVSKI SAOPŠTIO

Gruevski prešao granicu ilegalno

Ministar unutrašnjih poslova Makedonije Oliver Spasovski izjavio je da bivši premijer Nikola Gruevski nije pobjegao avionom, već da je to uradio ilegalno van graničnih prelaza.

"Sve analize pokazuju da se odlazak iz Makedonije nije desio vazdušnim putem. Ni na jedan granični prelaz nije izašao legalno. To ukazuje da je izašao ilegalno van graničnih prelaza. Čuvanje zelene granice je patrolno i ne može hermetički da se zatvori", rekao je u intervjuu Televiziji Kanal 5.

Spasovski je dodao da će MUP, kada dođe do relevantnih podataka, saopštiti kako je Gruevski pobjegao iz Makedonije, ali je dodao da je sigurno da je imao podršku.

"Činjenica je da je imao podršku i istražujemo ko mu je dao tu podršku", rekao je on, ali nije isključio ni mogućnost da su mu pomogli nekih ljudi iz opzicone VMRO DPMNE, partije čiji je Gruevski bio dugogodišnji predsjednik.

Makedonski ministar policije rekao je da mu je 16 mađarskih kolega potvrdilo da je Nikola Gruevski u Mađarskoj.

"Žalosno je da u članicu EU dođe bivši premijer druge zemlje, koji je osuđen za kriminal, da traži azil", rekao je ministar unutrašnjih poslova Makedonije i potpredsjednik SDSM Oliver Spasovski.

Makedonija je sinoć objavila i međunarodnu potjernicu za Nikolom Gruevskim, koji je pobjegao u Mađarsku da bi izbjegao izdržavanje zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen. Makedonska policija traži Gruevskog jer se u zakonskom roku nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dvije godine na koju je osuđen zbog protivzakonite kupovine luksuznog blindiranog "mercedesa" u vrijeme kada je bio premijer.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније