Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

11. 11. 2018. 18:55   >>  18:29 24

DODIK OCIJENIO

Evropa još dužna Srbima za njenu slobodu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ocijenio je da Evropa u proteklih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su oni dali njenoj slobodi.

"Srbi su dali nesumnjiv doprinos novoj Evropi. Ta Evropa za ovih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi", rekao je Dodik novinarima u Višegradu.

On je rekao da je vojnom vježbom "Vijek pobjednika 1918-2018", koja je održana u Srbiji, obilježeno 100 godina od pobjede u Velikom ratu u kome su Srbi masovno stradali i izgubili više od 30 odsto stanovništva. Ova velika vojna vježba bila je u funkciji očuvanja mira i pokazivanja sposobnosti da se taj mir očuva, dodao je Dodik.

"Vježba je bila impozantna, uz učešće različitih rodova vojske, te veoma kompleksna, jer se izvodila sa municijom i raketama, tako da nosim veliku impresiju o svemu tome", rekao je Dodik.

Dodaje da Srbija treba da očuva mir, a Srbima van matice treba da se pokaže da Srbija ima sposobnost da brani mir.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније