Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

09. 11. 2018. 15:54   >>  15:32 1

MAKEDONSKI POSLANICI GLASALI

Gruevskom nije oduzet mandat

Bivšem premijeru Nikoli Gruevskom danas nije oduzet poslanički mandat pošto taj predlog nije dobio dvotrećinsku većinu na plenarnoj sjednici parlamenta Makedonije.

Oduzimanje mandata Gruevskom predložio je Odbor za mandatsko-imunitetska pitanja, uz obrazloženje da bivši premijer nije dostojan za obavljanje poslaničke dužnosti, jer je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora.

Za oduzimanje mandata Gruevskom, glasalo je 58 poslanika, što nije bilo dovoljno, jer je za takvu odluku potrebna dvotrećinska većina od 80 poslanika.

Odluka poslanika da Gruevskom ne bude oduzet poslanički mandat ne sprečava njegov odlazak u zatvor.

Trebalo je da se on najkasnije juče javi na izdržavanje kazne, ali je to odloženo do donošenja odluke po žalbi Gruevskog, na rješenje o odbijanju odlaganja izdržavanja zatvorske kazne.

Iz krivičnog suda u Skoplju su objasnili da od danas teče rok od tri dana za odgovor na žalbu koji su podnijeli advokati bivšeg premijera.

Gruevski je pravosnažno osuđjen na dvije godine zatvora zbog nezakonite kupovine blindiranog "mercedesa S 600 gard" 2012. godine, dok je bio premijer.

U tom sudskom postupku prvostepeno je na šest godina zatvora osuđena tadašnja ministarka unutrašnjih poslova i bliska saradnica Gruevskog, Gordana Jankuloska, dok je njen pomoćnik Đoko Popovski pravosnažno osuđen na četiri i po godine.

Za kupovinu luksuznog automobila se saznalo 2015. godine, kada je opozicija objavila prisluškivani razgovor u kojem je Gruevski od tadašnje ministarke Jankulovske tražio da njeno Ministarstvo unutrašnjih poslova kupi "mercedes" koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније