Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

09. 11. 2018. 11:11 >> 10:51

OPTUŽIO VLASTI U RS

Mektić demantovao navode o crnoj listi osoba iz Srbije

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić (SDS) demantovao je danas informacije o postojanju navodne crne liste nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH.

Mektić je kazao da je to "najobičnija izmišljotina, smišljena u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj", prenio je Klix.ba.

"To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost", ocijenio je on.

Beogradske Večernje novosti jutros su objavile da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić navodno priprema zvaničnu listu s imenima osoba iz Srbije kojima će biti onemogućen ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Na spisku su navodno, između ostalih, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, novinar televizije "Happy" Milomir Marić, predsjednik pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski, Vojislav Šešelj i mnogi drugi iz različitih sfera društva.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić direktno optužuje aktuelnu vlast u Republici Srpskoj. Ona to radi, kako je kazao, zbog njegove političke principijelnosti.

"To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) koji čvrsto stoji na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om", istakao je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima.

"Misle, ali to naprosto nije moguće", naglasio je on za Klix.ba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније