Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

01. 11. 2018. 10:38 >> 10:16
7

PARLAMENT SRBIJE

Očekujemo uskoro prve optužnice za zločine OVK

Predsjednik skupštinskog odobra za Kosovo i Metohiju parlamenta Srbije Milovan Drecun, izjavio je da očekuje da će Specijalno tužilaštvo uskoro podnijeti prve optužnice za zločine koje su počinile snage Oslobodilačke vojske Kosova.

Predsjednik skupštinskog odobra za Kosovo i Metohiju parlamenta Srbije Milovan Drecun, izjavio je da očekuje da će Specijalno tužilaštvo uskoro podnijeti prve optužnice za zločine koje su počinile snage Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

On je za RTS kazao, da je skandalozna izjava brata od strica kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Nasima Haradinaja, za emisiju "Frontal", u kojoj je priznao ubistva Srba.

"Ubijao sam srpske vojnike kada god sam imao prilike. Kažem porodici da mi je žao što ih nijesam pobio koliko sam želio. Žao mi je što su mi prijatelji ubijeni, ali mi je drago što sam ubijao Srbe, rekao je Nasim Haradinaj, koji je potpredsjednik Udruženja veterana OVK.

"To je skandalozno, neko ko priznaje da je činio zločine, nalazi se na slobodi, to je neprihvatljivo", rekao je Drecun.

On je kazao da upravo ovakva izjava potvrđuje i navode Beograda, koliko je formiranje Vojske Kosova opasno, posebno kada se zna da je predviđeno da ulogu u vojsci imaju i veterani OVK.

Govoreći o optužnicama Specijalnog tužilaštva, Drecun je kazao da je radna grupa, koja radi na sakupljanju dokaza za zločine OVK, samo za događaje u zoni Dukađini, za koje se sumnjiči klan Haradinaj, prikupila 2.123 dokumenta, među kojima su izjave svjedoka i obdukcioni nalazi.

On je kazao da bi Tužilaštvo trebalo da uzme u obzir i izvještaje međunarodnih organizacija, jer se u njima vidi da su znali za zločine, ali da nijesu ništa preduzeli da se spriječe.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније