Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije, objavila B.B. ]

23. 10. 2018. 11:26   >>  11:06

NA GRANICI BIH I HRVATSKE

Stotine migranata spavalo pod vedrim nebom

Stotine migranata koji su juče krenuli prema graničnom prelazu Izačić, između BiH i Hrvatske, prespavali su na otvorenom, nakon što ih je hrvatska granična policija zaustavila u namjeri da uđu u tu zemlju, a oni odbili da se vrate u prihvatne centre.

Među migrantima ima i djece, a kako prenose sarajevski mediji, građani Bihaća tokom noći donosili su im hranu, toplu odjeću i ćebad.

U Bihaću su u večernjim satima održani protesti građana zbog eskalacije migrantske krize.

Oko hiljadu okupljenih na glavnom gradskom trgu tražilo je izmještanje migranata iz gradskog središta i uspostavljanje centra za njihov smještaj izvan Bihaća.

Za večeras su najavljeni novi protesti, a građani traže od nadležnih državnih institucija da se zaustavi dalji dolazak migranata u taj grad, te da im se onemogući slobodno kretanje gradskim ulicama bez dokumenata.

Grupa od oko 90 muškaraca, žena i male djece krenula je pješke ranije tokom dana iz migrantskog centra smještenog u nekadašnjem hotelu "Sedra" kod Cazina ka Hrvatskoj.

U pratnji lokalne policije prešli su put do Bihaća i zatim krenuli k Izačiću, a usput im se pridružilo još nekoliko desetina migranata.

Kordon graničnih policajaca spriječio im je prolaz na oko 200 metara prije samog graničnog prelaza, a zatim su počeli pregovori, kako bi se vratili u Cazin, no većina njih je odlučila da ostane i prenoći pod vedrim nebom, a tijelima su blokirali i prilaznu cestu.

Ranije tokom dana veća grupa migranata vraćena je s graničnog prelaza Maljevac kod Velike Kladuše.

Oni su takođe planirali da izvrše pritisak, kako bi ih pustili da nastave put ka Hrvatskoj, jer ne žele ostati u BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније