Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Nezavisne novine, objavila B.B. ]

22. 10. 2018. 20:44   >>  20:22 3

ODLUKA IZETBEGOVIĆA

Nema rasprave o saradnji sa SAD

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović spriječio je potpisivanje memoranduma o razumijevanju između BiH i SAD, o razmjeni podataka u vezi s bezbjednosnim provjerama i terorizmu, navodi sarajevski "Dnevni avaz" u današnjem štampanom izdanju.

Kako se navodi, Izetbegović je na uobičajenom konsultativnom sastanku koji prethodi svakoj sjednici Predsjedništva BiH, odbio da da saglasnost da se taj memorandum uvrsti kao tačka dnevnog reda jedne od nedavnih sjednica.

Svoj stav Izetbegović je navodno pravdao time da se zalaže za potpisivanje sporazuma o ovom pitanju, a ne samo memoranduma, ali, kako se navodi, pravi razlozi zbog kojih se usprotivio donošenju ovog značajnog dokumenta za BiH i dalje su nepoznati.

Ministarstvo bezbjednosti BiH, koje je memorandum uputilo u proceduru, nije zvanično obaviješteno o razlozima zbog kojih nije došlo ni do razmatranja memoranduma u Predsjedništvu BiH.

Izvor "Avaza" navodi da je potpisivanjem memoranduma trebalo dodatno da bude unaprijeđena borba protiv terorizma u BiH, a odbijanjem potpisivanja memoranduma spriječena su i znatna ulaganja u određene projekte i obuke i opremanja domaćih policijskih agencija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније