Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 02. 2013. 12:21   >>  12:19

ODGOVOR

Drecun: Tačijev prijedlog politički manevar

Predsjednik srpskog skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je prijedlog kosovskog premijera Hašima Tačija pokušaj prividnog političkog manevra i da Priština sada pokušava providnim diplomatskim i političkim igrama da eliminiše postojeće srpske institucije na sjeveru i da ih integriše u ono što oni zovu sopstvenim.

Drecun je novinarima u Skupštini Srbije rekao da dok Srbija daje cjelovit prijedlog rješenja pitanja Kosova i traži zajednicu srpskih opština koja bi imala autonomiju i mogla da učestvuje u kosovskim institucijama samo ako se obezbijedi autonomija Kosova u granicama Srbije, Priština sa druge strane pokušava parcijalnim rešenjima u jednom prelaznom periodu da ugasi te srpske institucije.

"Beograd će sada morati da definiše odgovor na tu Tačijevu inicijativu jer je očigledno da će na sledećem sastanku u Briselu on izaći sa tim", rekao je Drecun.

On dodaje i da činjenica da je Tači izašao sa prijedlogom pokazuje da je prijedlog Beograda pozitivno ocijenjen i da rezolucija i platforma sa kojom je Srbija izašla nijesu samo slovo na papiru već da imaju težinu i da su prihvaćeni od međunarodne zajednice i EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније