Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

20. 10. 2018. 15:55 >> 15:29
12

PROTEST U ZAGREBU

Hrvati poručili da neće u penziju sa 67 godina

Više hiljada ljudi okupilo se u Zagrebu, na protestu protiv prijedloga vlade o penzionoj reformi.

Reforomom se predviđa podizanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina.

Protest pod nazivom "Doživi penziju i tebe se tiče" na Evropskom trgu u Zagrebu organizovala su tri vodeća hrvatska sindikata.

Sindikati traže i da se odustane od uvođenja kaznenih poena za privremeno penzionisanje od 20,4 odsto za pet godina ranijeg odlaska u penziju, prenose hrvatski mediji.

Demonstrani iz cijele Hrvatske, nosili su sindikalne zastave i obiljeležja, kao i transparente na kojima je pisalo "Uzimate siromašnima, dajete bogatima", "Očekujte otpor, tek počinjemo", "Hoćemo Hrvatsku za radnike, a ne samo za političare!"

Čelnici sindikata poručili su da je protest "prolazna stanica", a ako se vlada o njega ogluši najavljuju referendum.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć, povodom najavljenog protesta, da vladu neće sruštiti nikakva inicijativa, kao i da predložena reforma ima za cilj da penzioni sistem učini održivim.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније